title-image title-image title-image

Tringer Adrienn

Alexander Technika tanár és Access Bars terapeuta

Szia Adri vagyok,

Életemet végigkísérte a mozdulat szépségének kifejeződése. Fiatal éveimben balettoztam, szertornáztam, táncoltam. Felnőttként sok mozgás fajtába belekóstoltam, és később is sokat foglalkoztam ezen ágazatok művelésével, melyek kifejlesztették a testtudatomat. Fiatalon családot alapítottam, majd éveken át 3 gyermekemet neveltem.

Már az első lányom mozgásfejlődését végig kísérve láttam, hogy tökéletesen megszervezett az emberi test. Aztán ahogy szocializálódunk, integrálódunk a mai társadalomba, úgy veszítünk, a kezdetben még könnyed, légies mozdulatokból. A terhek (megfelelés, stressz) alatt szinte torzulnak, messze kerülnek rendeltetett formájuktól. Évekig nem tudtam, hogyan lehetne ezt a folyamatot visszafordítani, új mederbe terelni.

Aztán egy nagyon makacs sérülésem nyitotta fel a szemem, s ekkor találtam rá az Alexander Technikára. Megszerzett tudásom segített felülemelkedni a problémákon. Ez egy tudatos tanulás volt tanáraim vezetésével, önmagamról és a világról. Ez a folyamat azóta is tart, újabb és újabb szinteket fedezek fel önmagamban és a környezetemben.

Ez a technika leírhatatlan és elmagyarázhatatlan módon nyúlt az emberhez, mint egészhez. Létének minden szintjével egyszerre foglalkozva!

Tanulmányaim közben találkoztam az Access Bars technikával, mely teljesen új szintre emelte az emberi testhez és az idegrendszerhez való hozzáállásomat. Méginkább hangsúlyozva, hogy az izmok, ízületek csak katonák szervezetünkben, és mindent, a nagy egészet az idegrendszerünk irányít. Ezért én innen közelítem meg a problémák megoldását, természetesen az egyén aktuális érzelmi állapota is nagymértékben befolyásolja a dolgokat.

Fontos tehát, hogy kezeléseim során én is maximálisan ráhangolódhassak vendégeimre, érzékeléseikre, érzéseikre. A hozzám fordulókat is ezzel a szemlélettel szeretném életük és önmaguk teljesebb megtapasztalása és megélése felé vezetni.

Várlak szeretettel óráimra!