title-image title-image title-image

Tringer Lilla

Gyógytornász – fizioterapeuta, manuálterapeuta

Szia Lilla vagyok,

Nagymamámtól “megörökölve” a szakmát, már egész fiatalon tudtam merre visz az utam. A mozgás szeretetét szintén a családomtól kaptam, így az aktivitás számomra életforma. Gyógytornász szakmám mellett síoktatóként is dolgozom, a kettő pedig csodásan kiegészíti egymást. Szabadidőm nagy részét is mozgással szeretem tölteni, a sport, ami igazán feltölt és kikapcsol: futás, jóga, szörf, kite, snowboard és még sok más. A mozgás szerelmese vagyok!

2015-ben diplomáztam a Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Karának gyógytornász szakirányán. Ezt követően az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet, Baleseti Rehabilitációs Osztályán helyezkedtem el. A kórházban töltött több éves pályafutásom során széleskörű tapasztalatra tettem szert a traumatológiai/baleseti, valamint mozgásszervi pre-, és post-operatív rehabilitációban illetve konzervatív rehabilitációban. Kórházi éveim alatt részt vettem gyógytornász és orvostan hallgatók gyakorlati képzésében, magyar és angol nyelven is.

Betegeim fejlődését a kezdetektől, a sportba/aktív életbe való visszatérésig elkísértem. Így szakmai érdeklődésem a sportrehabilitáció és funkcionális tréning irányába vitt tovább. Tudásomat a BVSC Műugró szakosztálya mellett végzett munkám során tudtam mélyíteni.

Emellett a gyermekkori gerincproblémákkal (Scoliosis, Scheuermann betegség), szülés utáni rehabilitációval is elkezdtem foglalkozni. Számos továbbképzésen vettem részt az elmúlt években, ezzel is szélesítve, mélyítve tudásom. Igyekszem a holisztikus szemlélet jegyében a teljes emberre fókuszálni, kívül belül, nem csak az adott problémára, így biztosítva pácienseim számára a tartós felépülést.

Hiszem, hogy az évek gyakorlata és a sok szakmai továbbképzés során minden fizioterapeutának egy egyéni, sajátos eszközkészlete alakul ki, melyben az egyes módszerek nem külön halmazként működnek, hanem egymásba fonódva, egymást segítve alkalmazhatóak.

Az alábbi problémákkal foglalkozom:

 • Sportból adódó sérülések konzervatív és műtét utáni rehabilitációja
  Sportág specifikus funkcionális tréning, sérülés prevenció
  Stabilizációs tréning
  Traumatológiai sérültek konzervatív és műtét utáni rehabilitációja
  Ortopédiai betegségek műtéti és konzervatív rehabilitációja
  A gerinc betegségei, mint derék-, és nyakfájdalom, porckorong sérv kezelése, gerincműtét utáni rehabilitáció
  Gyermek és felnőtt kori gerincproblémák, mint Scoliosis és Scheuermann betegség konzervatív és műtét utáni rehabilitációja
  Kismama torna, szülés utáni rehabilitáció (inkontinencia, rectus diastasis)

Szakmai továbbképzéseim:

 • Kinematic Taping
  3D Scoliosis Terápia
  Mulligan manuálterápia I. Modul
  Maitland Manuálterápia 2A
  Funkcionális tréning
  McKenzie A
  Mummy Tummy/Fit mummy
 • Mozgásszervi jógaterápia
  Dinamikus manuálterápia

Szeretettel Várlak!