Szülésfelkészítés az illóolajok erejével - Studio F360 Blog Szülésfelkészítés az illóolajok erejével - Studio F360 Blog Szülésfelkészítés az illóolajok erejével - Studio F360 Blog BLOG

Szülésfelkészítés az illóolajok erejével

A szülésre történő felkészülés, a vajúdás, a születés pillanata és a gyermekágy időszaka szelíden támogatható a természet kelléktárából. 

A várandósság 36. hetétől alkalmazható egy a gát területét rugalmassá tevő növényi- és illóolajos keverék. A Hold olaj használatával a gát védelme kerül előtérbe. Ez a keverék a regenerálódásban is segítséget nyújt. 

Főbb összetevői: sárgabarackmag-, búzacsíra-, makadámdió-, orbáncfű növényi és rózsafa, orvosi levendula illóolajok.

A szülés kimerítő óráiban van, hogy elfogy a lendület és az erő. Ebben segít a Parázs keverék, amit a szülés kísérő tud gyengéden a kismama keresztcsonti tájékára kenni.

Mik adják a támogatást ebben: szezámolaj, szegfűszeg-, gyömbér olaj, és édesnarancs esszencia.

A Világra hozó masszázsolajjal szintén a keresztcsonti területet masszírozva tud a test ellazulni és a lélek, a félelemből felengedni. 

A sárgabarackmag olajba ágyazott geránium, rózsa és szantál illóolajak természetes kémiai vegyületei így nyújtanak segítséget.

A gyermekágyi időszak helyreállító folyamataiban a Méhecske áll rendelkezésre. A szülést követő napokban ez a méh összehúzó keverék az alhas területéről beszívódva segít a szöveteknek a természetes összehúzódási folyamatban. 

Főbb összetevői: orbáncfű-, és sárgabarackmag olaj, brazíliai eukaliptusz, mandarin és citrom illóolajok. 

A keverékek fizikai hatásmechanizmusán túl úgy lettek kialakítva, hogy a lelki folyamatokban is segítő kezet nyújtsanak. Kiemelten fontos, hogy az illatok a szaglásterápia elve mentén az érzelmi agyba jutva szintén kifejtik hatásukat. Ezzel illesztik az adott pillanatba a mentális és lelki támogatást is.

A keverékek használatához elengedhetetlen a szakmai támogatás, ezért azokat okleveles aromaterapeutával történő beszélgetés után érdemes alkalmazni.