Aromaterápia ami segíthet a vérszívók ellen - Studio F360 Blog Aromaterápia ami segíthet a vérszívók ellen - Studio F360 Blog Aromaterápia ami segíthet a vérszívók ellen - Studio F360 Blog BLOG

Szúnyogok, kullancsok ellen aromaterápiával

Ha nyár, akkor a kellemetlenkedő rovarok – szúnyogok, kullancsok – is életünk részesei lesznek, ha akarjuk, ha nem. De inkább nem akarjuk, ugye?! Ebben segít az Aromaterápia.

Bármerre járunk, legyen az nyugodt természet vagy a városi zsivaly, a bogárkák velünk vannak. Néhány praktikával távol tarthatjuk őket, szelíd módszerekkel pedig gyógyíthatjuk “sebeinket”.

Illatos védelemre és ápolásra fel!

Aromaterápiával a vérszívók ellen.

Az aromaterápia során a levegőbe juttatott jávai citronella (cymbopogon winterianus) megálljt parancsol. Nyitott ablak nem álom, kellemes citrusos jelleg a barátom. Cseppents a párnádra is akár, ha már beszállt a lakás légterébe, ne döngjön füledbe, ha nem muszáj.

Ha csípett a kis komisz hűsítő növényi olajba (kókusz, napraforgó) fertőtlenítő teafát (melaleuca alternifolia), csillapító orvosi levendulát (lavandula angustifolia) és vietnámi eukaliptuszt (eucalyptus citriodora ) keverj és a csípésre izibe kend. 

Mindenre, ami csípés még – szúnyogtól a pókon át a medúzáig – a vadlevendula (lavandula latifolia spica) hoz gyógyír.

A sok jó dolog közül tanultam egy éppen ide valót – és szeretném fennen hangoztatni:

A kullancs idegrendszerét lebénítják az illóolajok kémiai vegyületei . Ezért ha bőrünkből ezek párolognak a kullancs odaérve egyszerűen bekrepál, a vérszívással nemhogy leáll, bele se kezd már.

A gyengéd sárgabarackmag olajba vagy a gyorsan felszívódó szezámba gerániummal (pelargorium asperum) és citromcirokkal (cymbopogon citratus) védekezz! Bokára, hajlatokba, nyakra kend. A fontos és akár életmentő szabályról azonban így sem szabad elfeledkezni és a nap végén az átnézést NE felejtsük el!

Ha az olajok hatóanyaga, összeállítása bővebben érdekel, válaszolok, ha kérdéseddel megkeresel engem.