Jóga - Studio F360 Jóga - Studio F360 Jóga - Studio F360

Jóga

Aerial Yoga

Az Aerial Yoga, az USA-ban született meg. Ötvözve a talaj jóga és a légtorna varázslatos kombinációját. Egy selyem anyag segítségével olyan ászanák szabályos kivitelezésére is képes lehet az ember, ami talajon több év gyakorlást igényelne. Ebben a jógatípusban sok inverz, azaz fordított testhelyzet található. Jótékony hatással bír a gerincoszlopra, távolítja egymástól a csigolyákat és leveszi róluk a terhelést. Felfrissíti a keringést és a nyirokrendszer működését serkenti. A gravitációnak köszönhetően számos nyújtás sokkal nagyobb intenzitással hajtható végre, kevesebb energia befektetésével. A hintázó mozgásformák pozitív hatással vannak a lelki egészségre, segítenek a félelmek, bizonytalanságok legyőzésében.


Mozgásfejlesztő baba & regeneráló mama jóga

A babák tudatos mozgatása kiemelten fontos már egészen pici, 6 hetes kortól kezdve. Az óra során olyan masszázstechnikát alkalmazunk, mellyel egyszerre stimuláljuk a baba vesztibulásis, proprioceptív, és taktilis érzékelését, és hozzájárulunk a baba megfelelő idegrendszeri, beszéd- és mozgásfejlődéséhez. Az óra első felében a baba átmasszírozása kapja a fő szerepet, a másodikban pedig az anyukával közös ászanák, feladatok vannak fókuszban.
Az anyukákat érintő feladatokban a fő hangsúly a szülés utáni regeneráción, a korábbi állóképesség visszanyerésén, és a megterhelt területek erősítésén van. A feladatok szétnyílt hasizommal is biztonságosan végezhetőek, a végzett ászanák, feladatok elősegítik a hasizom ismételt megerősödését, és összehúzódását, mely a szülés utáni regenerálódás egyik legfontosabb területe.


Kismama jóga

Szeretnél tudatosan felkészülni a szülésre, és biztonságosan, trimeszterekre bontott feladatokkal szinten tartani az állóképességed? Kismama jóga óránkon átmozgatjuk a teljes testet, mely során nagy hangsúlyt kapnak a terhesség alatt nagy terhelést kapó izmok és ízületek, a szülést elősegítő csípőnyitó ászanák, elsajátíthatsz légzéstechnikákat, valamint gátizom kondícionáló feladatokat. Kiemelten foglalkozunk olyan ászanákkal, feladatokkal is, melyek a baba fejlődését is kedvezően stimulálják.
Kismama óránk modernebb megközelítésű, áramló feladatsorokat tartalmazó óra, melyek kellemes terhelést jelentenek, segítenek a szülésben való felkészülésben, a rendszeres mozgás által pedig könnyebb, és gyorsabb szülés utáni regenerációra lehet számítani.
Gyere és próbáld ki az óránkat, és add meg magadnak és babádnak a közös jógázás élményé