Kismama masszázs  - Studio F360 Blog Kismama masszázs  - Studio F360 Blog Kismama masszázs  - Studio F360 Blog BLOG

Kismama masszázs 

A masszázs élettani hatásairól sok jót lehet hallani. Egy nő életében a várandósság alatt még inkább lényeges, hogy ezek a tényezők rendszeresen beilleszkedjenek a felkészülés időszakába. Mert támogatólag hatnak fizikai szinten, mentálisan és a lélek szintjén is. Ez különösen fontos ilyenkor, hiszen a baba a pocakban mindent magába fogad. 

Nézzük a tényezőket kismamákra fókuszálva:

A lágy mozdulatok segítenek az átalakult test vérkeringését fokozni. Ez segíti a méregtelenítést, oly mértékben, ami egy várandós szervezet számára megengedett. 

Kismama masszázs és az érintés

Az aromaterápiás kismama masszázsban központi szerepe van az érintésnek.  A kezelés ugyanis nem klasszikus izommozgató masszázs, hanem inkább olyan idegrendszeri támogatás, aminek fizikai szinten is ellazító, a pocak növekedésével járó terhelést kiegyensúlyozó hatása van. Az egyedi olajos keverék simító mozdulatokkal kerül a bőrbe, ami a növekedéssel szintén többlet figyelmet érdemel. Az olajos masszázs ugyanis a bőr rugalmasságát és megújulását segíti. 

Mindezen fizikai szintű jól léti folyamatok egyúttal az immunrendszer támogatását is jelentik. Az érintés, az illatok, a fizikai könnyebbség érzése az önjutalmazó hormonok felszabadulását indítják el. A növekedésben lévő babának nyugodt és örömteli egy ilyen pocakban fejlődni. 

Az aromaterápiában alapszabály, hogy gyermekáldás esetén kiemelt figyelmet kell fordítani a felhasználható illóolajok csoportjára. Nagyon fontos, hogy mindig tájékozódjunk, milyen olajokkal történik a masszázs. Ugyanis léteznek méhtevékenységet fokozó illóolajok, melyek használata a várandósság alatt tilos!

Egy új élet érkezése a lehető legnagyobb figyelmet érdemli. Ezért a kismama számára minden támogatás, legyen az masszázs vagy egy illóolajos beszélgetés, ezen kis élet gondtalan fejlődését szolgálja.