longikid vizsgálat

TSMT belépő vizsgálat

Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy minél hamarabb veszik észre a szülők és kezdenek el foglalkozni gyermekük fejlődési kihívásaival, annál könnyebb a fejlődési szakadék áthidalása és a megfelelő fejlődési szint elérése. Az előkészítő fejlesztések, különösen az iskolakezdés előtt, rendkívül hatékonyak, hiszen ebben az időszakban a gyermekek még nem terheltek túl, jobban alkalmazkodnak, és az organikus éretlenség korai kezelése hosszú távon meghatározó hatással van.
A Tervezett Szenzomotoros Torna (TSMT) módszer az edzéselmélet alapelveire épül, mely támogatja az idegrendszer érését. Ezen a fejlesztési úton hangsúlyt kapnak a finommotorika és nagymozgások, valamint az anyanyelvi és kommunikációs képességek fejlődése. Emellett kiemelt figyelmet fordít a többcsatornás figyelemre, koordinációra, egyensúlyra, lateralitásra és dominancia kialakulására. Ezek az alapvető képességek nélkülözhetetlenek a sikeres iskolakezdéshez, amely jelentősen befolyásolja a gyermek teljesítményét és jövőbeli életét.
A terápia mindig egy szenzomotoros szemléletű vizsgálattal indul, mely segít megérteni, hogy a gyermek idegrendszerének érési folyamatai megfelelően zajlanak-e. Emellett feltárja esetleges részképesség hiányokat. Ezek az eredmények alapján hatékony és célzott fejlesztési tervet tudunk kialakítani, hogy a gyermek fejlődésének szükséges irányt és támogatást nyújtsunk.

A TSMT állapot- és mozgásvizsgáló teszt – Longikid - jellemzői:

A vizsgálat közben a szülőnek is lehetősége nyílik megfigyelni, melyek azok a terültelek ahol lehet fejlődési elmaradás, és ha igen, milyen mértékben. Az eredmények alapján megtudjuk határozni, milyen további lehetőségek jöhetnek szóba, hogy támogassuk gyermekünk fejlődését.

Szeretettel várunk minden 3 hónap és 11 év közötti gyermeket, akik:

a longikid vizsgálat 2024. szeptemberéig szünetel

INFORMÁCIÓ:

ELÉRHETŐSÉGÜNK:

Budapest, 1145,
Mexikói út 32/b

Kövess minket: